marihelliksen -
Hjem Følg meg Om meg Kontakt

16

Selvtillit

Hei!

Tenkte jeg skulle skrive litt om selvbilde og selvtilliten om gjenerelt jenter. Tenkte ikke jeg skulle ha så mye tekst, men mest bilder.

Det går ikke en dag hvor en jente ikke tenker over minimun en ting hun ville ha forandret med seg selv. Alt begynner med en gang når man står opp. Hva man skal ha på seg. Det er jo et godt spørsmål. Det kan jo være et enkelt valg, hvis man ikke får slengt etter seg hver dag at man burde få ny stil, eller at man burde kle seg til det som passe kroppen din. 

Så er det jo alt som blir sagt om vekt og bla bla bla. Når en jente får slengt etter seg at hun er stygg eller feit eller noe, så husker hun det. Selv om hun kanskje får 100 andre positive kommentarer den dagen, kan det hende at det er det eneste hun går å tenker på. Men tenk dere da, om vi alle hadde vært slik:

Da ville jeg heller hatt former som disse (og jeg syntes ingen av disse er feite, overvektige eller noe slikt):

Men verden er ikke slik at det er så enkelt å være fornøyd med seg selv. For uansett hvor du går eller er, er det speil eller reklamer som minner deg om hvor slanke alle modeller/kjendiser er eller hvordan du selv er. Noen har kanskje ikke så mange problemer med seg selv og har godtatt hvordan de er. Og ting man ser på reklame og slikt trenger ikke stemme, bare skjekk denne videoen:

"Maybe it's maybeline, or maby it's photoshop. You'll never know!"

Jenter som faktisk er tynne, kan faktisk føle at de er feite. Og folk som ikke er feite, men kun har former kan føle at de er mange størrelser større enn det de virkelig er. De kan gå å sammenligne seg med andre folk på skolen, jobb, butikken og andre sosiale steder, eller på tv'en. Tenke "er jeg større en hu?" eller "er jeg så stor?

Slik kan mange føle det. Tenkte jeg bare ville skrive om et tema, som angår oss alle på en eller annen måte, enten ved oss selv eller med en venn. Selv pleier jeg ikke å snakke om det med så mange. Jeg pleier å skjule det så godt jeg kan, men alt går i hodet mitt hver dag, nesten hele tiden. Derfor ville jeg snakke om dette på bloggen, fordi jeg vet at måten jeg kan tenke på er feil. Noen kommer sikkert til å tenke sånn, herregud hu der har ingenting å klage over eller at jeg er en skikkelig fjortiss, men prøv å vis litt forståelse og husk at jeg er bare et menneske!

Gjennkjenner du deg i noe av dette?
-Mari

 • Mari Helliksen

  Skriv din profiltekst her

  bloglovin

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits